Gast
  • Picko cricket
  • Laptop MGN
  • Game
  • Workshop

21st century skills
Het nieuwe model voor 21e eeuwse vaardigheden bouwt voort op het oude, dat is ontwikkeld door Kennisnet. Een belangrijk verschil met het oorspronkelijke model is dat het onderwerp 'digitale geletterdheid' niet meer zelfstandig voorkomt. Het is uitgesplitst in de 4 zelfstandige vaardigheden.
Digitale geletterdheid
Digitale geletterdheid bestaat uit:

1. computational thinking
2. informatie vaardigheden
3. mediawijsheid
4. ICT basisvaardigheden

Uitgangspunt van de websites; www.meesterruud.nl,en de website:www.media-explorer.nl, zijn de leerplankaders en leerlijnen ontwikkeld door het SLO in samenwerking met Kennisnet. Deze voorlopige leerlijnen kunt u downloaden na inlog in Media Explorer.

Deze website is gebouwd met als doel het delen van ervaringen, kennis en deskundigheid op het gebied van 21st eeuws leren, onderzoekend- en ontdekkend leren, programmeren en het geven van goede lessen techniek!

Ik hoop met deze website en de website www.media-explorer.nl u op weg te helpen om een goede start te maken met het 21ste eeuws leren.

Heel veel succes met het geven en integreren van 21st Century Skills!

Meester Ruud
Media Explorer is een platform en informatiebron van en voor leerkrachten primair onderwijs.
Door het geven van lessen 21st century skills op een ontdekkende- en onderzoekende manier, kunnen leerkrachten digitale geletterdheid bij leerlingen vergroten.
Media Explorer geeft u de mogelijkheid leerlijnen van het SLO te bekijken,lessen en opdrachtkaarten te downloaden en uit te voeren.
Media Explorer is absoluut helemaal gratis! Wilt u gratis een inlog ontvangen? Stuur dan een mailtje naar info@meesterruud.nl.
 

Meer weten? Contact met Meester Ruud
U kunt een mailtje sturen naar info@media-explorer.nl voor meer informatie.
Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met u op.
Je Email: